Banatul Montan - minunatia de langa noi
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Banatul Montan - minunatia de langa noi

Pe acest forum gasiti informatii despre Banatul Montan: asezare, transport, cazare, locuri agrement, traditii. cam tot ce aveti nevoie pentru o mai buna cunoastere a regiunii
 
AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Ghid montan Muntii Poiana Rusca

In jos 
AutorMesaj
dragan




Numarul mesajelor : 10
Data de inscriere : 18/05/2009

Ghid montan Muntii Poiana Rusca Empty
MesajSubiect: Ghid montan Muntii Poiana Rusca   Ghid montan Muntii Poiana Rusca Icon_minitimeLun Mai 18, 2009 3:30 pm

Prezentare

Muntii Poiana Rusca constituie partea de nord-vest a Carpatilor Meridionali.Se intind pe o suprafata de 2640 kmp. Impreuna cu muntii Sureanu, Candrel din est si muntii Aninei, Semenic, Dognecei, Almaj si Locva, Poiana Rusca se


inscrie intr-un brau muntos cu altitudini medii in jur de 700-1000m, care urmareste curbura Carpatilor Meridionali inconjurand pe la nord-nord-vest zona axiala inalta cu relief alpin a muntilor Retezat, Tarcu si Godeanu si se contureaza ca o treapta de relief intermediara intre zonele periferice, depresionare si partea centrala, mai inalta, a Meridionalilor. Masivul Poiana Rusca poate fi considerat a fi o punte de legatura intre Carpatii Meridionali si muntii Apuseni, deoarece spre nord se extind pana in lunca Muresului, care, intre Deva si Ilia separa muntii Poiana Rusca de muntii Metaliferi, in timp ce spre est si vest, intre Carpatii Meridionali si muntii Apuseni, se interpun zonele joase Lugoj, Strei si depresiunea Transilvaniei.
Catre nord, Poiana Rusca se invecineaza cu muntii Metaliferi si cu dealurile Lipovei.Limita nordica urmareste lunca Muresului intre Deva si Dobra, de unde continua spre vest-sud-vest in lungul vailor Ohaba, Icuta si Bega pana in apropierea Lugojului.
La vest, masivul este marginit de depresiunea Caransebesului. Limita este marcata de lunca Timisului, de la localitatea Maciova pana la comuna Costeiu, situata la nord de Lugoj.
Spre sud, limita urmareste valea Bista, de la localitatea Maciova pana la Portile de Fier ale Transilvaniei. Lunca Bistrei separa muntii Poiana Rusca de masivele Varful Pietrii si Muntele Mic.
Limita estica este marcata de zonele depresionare ale Hategului si Streiului, urmand o linie care ar uni orasele Hateg, Hunedoara si Deva.In aceasta regiune relieful muntos al masivului Poiana Rusca coboara treptat printr-o zona de dealuri pana in luncile Sreiului, Cernei si Muresului. La est de aceasta zona joasa se ridica muntii Sureanu.
Sus In jos
 
Ghid montan Muntii Poiana Rusca
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Muntii Poiana Rusca
» Muntii Poiana Rusca
» Tura in Muntii Aninei sau pe Semenic!!!
» Muntii Banatului - Cheile Nerei - legenda

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Banatul Montan - minunatia de langa noi :: Banat (muntii din banat) :: Poiana Rusca-
Mergi direct la: